Homeopatia – medicina trecutului, prezentului și viitorului

HOMEOPATIA – MEDICINA TRECUTULUI

Posibilitățile terapeutice limitate ale secolului XVIII au determinat pe omul de geniu german dr. Samuel Hahnemann să pună în practică aforismul lui Hipocrate ” cui pe cui se scoate “. Prin ani grei de cercetare, mii de teste (provinguri) pe voluntari sănătoși și bolnavi a luat naștere Materia Medica Homeopatică.
Materia Medica reprezintă un cumul complex de semiologie și terapeutică homeopatică într-o continuă actualizare cu noi remedii prin eforturile centrelor de cercetare din lume.

HOMEOPATIA – MEDICINA PREZENTULUI

Reacția umană firească la tot ceea ce este în afara percepției sale este de respingere. Homeopatia nu face excepție. Atât în trecut cât și în prezent au existat și continuă să existe reacții de respingere și temeri. Educația prin prisma materialului nu poate accepta energetica remediilor homeopatice și cu atât mai puțin că aceasta constituie substratul puterii vindecătoare. Studiile moderne au cuantificat energetica substanțelor preparate în diluții homeopatice.

HOMEOPATIA – MEDICINA VIITORULUI

Suntem asaltați de forme noi și rezistente de microbi, virusuri, ciuperci, paraziți. Ingineria farmaceutică încearcă să țină pasul, însă organismul poate?
Este minunat că medicina alopatică face punte comună cu homeopatia. Deja au apărut pe piață primele medicamente homeopatice pe baza de interferon și citokine ce se adresează bolilor grave autoimune cu rezultate remarcabile. Avantajul lor de bază este lipsa toxicității și reacțiilor adverse. Deci HOMEOPATIA ARE VIITOR!

 

Copyright © 2016 HomeoClinic.ro. Toate drepturile rezervate.

Conţinutul acestui site internet este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 a dreptului de autor.

About Cristina Farcas

medic specialist MEDICINA INTERNA - HOMEOPATIE

Comments are closed